2018 július 20, péntek

BIGFOOT SÖRFŐZDE

Alapítva: 2013
___________________________________________________________________

Főoldal    Magunkról    Söreink    Viszonteladók    Üzemlátogatás    Webshop    Letöltés    Galéria    Kapcsolat
Fesztiválok 2018


FELSŐERJESZTÉSŰ SÖRÖK KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL


Négy kettes, avagy a 2222
A sörfogyasztók körében rendkívül népszerű amerikai IPA-k (Indian Pale Ale) családjába tartozó termékünk. 6,5 %-os, félbarna, szűretlen sör. Egyedi malátaképlete testességet, különleges kom- lói a férfias keserűség mellett citrusos és virágillatokat jelenítenek meg ízvilágában. Az idei évben megrendezett sörversenyen elnyert arany diplomájával, sörfőzdénk méltó zászlóshajója.
Névválasztásával a híres bandavezér, Ale Capone főhadiszállása előtt tisztelgünk.

Brand Ale
Sörfőzdénk szortimentjének belépő szintű söre, - frissítő, malátaközpontú ital - egyszerű és barátságos szűrt sör. Négy és fél százalékos alkohol- tartalma kiváló lehetőséget nyújt akár a közepesnél nagyobb mennyiség elfogyasztására is.
Szürke ballon, borosta, AK-47 és világos sör - minden gengszter így kezdi.

Chicago
A korai XX. század ízeire emlékeztető pale ale, amit az egyedisége hangsúlyozása végett új műfajmegjelöléssel illetünk és Alphonse pale ale-nek hívunk. Gyönyörű vöröses színét számtalan féle minőségi malátából nyeri, leheletnyi pikáns keserűségét pedig abból, hogy csakis aromakomlókat adtunk hozzá - Saphirt és Traditiont.
Ez Chicago éjszakai élete - habkönnyű züllöttség - ez az amitől frászt kapnak a prohibicionisták!


Alcatraz
Sötét és édeskés, alkohol tartalmát tekintve 5,6 % -os, közepesen erős, hagyományos felsőerjesztésű barna sör. Ízében a müncheni maláta dominanciája uralkodik, kóstolásánál testes jelleme szembetűnő.
Egész életében arra vágyott, hogy jó kocsiban furikázhasson - most megkapta: gyönyörű fekete hullaszállítóban gyönyörű fekete koporsó.

Silver Street
Világos búzasörünk. A Weihenstephan színtenyészet élesztőjével készül, mely a világ legjobb törzseként ismert. Egy búzasör lelke az élesztő, testnek pedig a búzamaláta mellé hagyományos pilzeni malátát választottunk. Jól iható szűretlen, világos búzasör, az 5,4%-os alkoholtartalom miatt lassan mosolygósra fordulnak a beszélgetések felette.
Nincs is annál jobb, mint egy selymes búzasör mellett nézegetni a táncosnőket a Silver Streeten.

Ale Capone
Al Capone még nem ihatott igazi amerikai IPA-t, mert a szesztilalom 1920-ban hazavágta az amerikai sörkultúrát és az IPA-t csak a nyolcvanas években élesztették újra. Ezért a mi IPA-nk sem klasszikus IPA, inkább egy századeleji ale, ötféle malátából, és hatalmas, frissítő tavaszi komlóillattal.
Ez a sűrű balzsamos keserűség a hatalom íze, és jobban megnyugtat, mint a revolver súlya.


Razzia
Sokáig azt sem tudtuk itthon, hogy búzasörből van sötét is. Ma már szerencsére tudjuk, hogy a varázslatos weihenstephani élesztő a sötétebb malátákból is kihozza a maximumot, és hogy a pörköltebb ízek nem feltétlenül vesznek össze a búza napfényes személyiségével. A razziában négy féle sötét maláta keveréke biztosítja a harmonikus mélységeket.
Egy durva razzia után semmi nem nyugtatja meg annyira a gengszteridegeket, mint egy testes barna búza.


The Agent
Dacolva a végsőkig nemesített fűszerekkel, hátrahagyja a modern trendeket. Visszanyúlva Nagy Britannia iparosításának korszakába, angol komlókon keresztül mutatja meg karakterét. Ötféle nemes malátájából döntően a Pale Ale dominál. Maláta ízű, mégis száraz, enyhe keserűség és mélygesztenye szín jellemzi.
Sötét idők, fényes malátabirodalmába beépülő ügynökök. Mélygesztenye színnel díszített, lágyan guruló színfalak mögött.


www.bigfootsorfozde.hu © 2013-2018
Design: Valkat Soft